Klikk for at gå til Forsiden...

 
   

 

 

 

 

 

 

Sunne hus med soloppvarming

Retur

Godt inneklima med soloppvarming

Inneklimaet i godt isolerte, moderne hus, er vanligvis bra for strømregningen, men ikke alltid for helsen. Problemet kommer fra manglende luftutskiftning. Tiden da vi hadde naturlig ventilasjon gjennom en rekke små lekkasjer i husene er forbi. I stedet har vi tette vinduer og dører, mens vegger og tak tettes med fuktbarrierer. Fukt på innsiden av dobbeltvindu er et tegn på dårlig inneklima.


Fukt på innersida av et vindu

Ventilasjon ligger etter

De fleste nye bygninger forsøker å sikre et godt inneklima ved ventilasjon gjennom luftkanaler, men tilførselen av frisk luft har i mange bygninger ikke blitt dimensjonert til å møte behovet i moderne hjem. I alvorlige tilfeller kan dette forårsake hussopp i veggene og strukturen av bygningen.

 

Fukt og svamp på innervegg

 
Sukker som klumper og gammel luft på hytta

Bygninger som ikke er bebodd hele året er spesielt utsatt for problemet med ødeleggende fukt-innhold i luften utenfor feriesesongen. Inneklimaet lider under de relativt lave temperaturene og lukkede vinduer og dører. Typiske tegn er dårlig luft og klumper i sukkeret når huset blir brukt i helger eller er åpnet for sesongen.

  Sukkerskål med klumper
 
SolarVenti uten noen som helst driftsomkostninger

Nesten 23,000 kunder har opplevd at SolarVenti kan løse problemet med fuktig og dårlig inneklima – uten driftsomkostninger. Dette stemmer selv på dager eller gjennom perioder hvor solskinn er begrenset. Når systemet har vært i bruk en stund, vil fuktinnholdet i bygningsmaterialene og møblene være redusert og levevilkårene for hussoppen er ødelagte. Videre mener mange kunder at SolarVenti er i stand til å fjerne fukt og skape et bedre inneklima også i helårsboliger. Vi kan også tilføye andre bruksområder, for eks. i kjellere, campingvogner, båter, containere, museer etc.

   
Toppen av siden...
 
Return

        DK 8881 Tlf. +45 8696 6700