SolarVenti har en betydelig bedre ytelse enn tilsvarende produkter

Hos SolarVenti ønskes det tilbakemelding på hvordan produktene deres klarer seg sammenlignet andre luftsolfangere på markedet. Selskapet har derfor utarbeidet en simpel test med en pose på 390 liter. Se selv, hvor stor forskjell det er på yteevnen til de to luftsolfangere:

SolarVenti SV7 modellen bruker 17,5 sek. På å fylle posen med luft, hvilket tilsvarer en ytelse på ca. 82 m³ i timen. Til sammenligning bruker den kinesiske modellen 46 sek. på å fylle opp en tilsvarende pose med luft. Denne modellen yter kun ca. 31 m³ i timen…


Delta Centre of Test Excellence

SolarVenti har også fått foretatt noen tester hos det anerkjente Delta Centre of Test Excellence, Der de skulle teste markedets mest solgte luftsolfangere på deres reelle luft-ytelse. Delta Centret har blant andre testet:

SolarVenti:

  • SV7 og SV3 fra SolarVenti produsert i Danmark

Grøn Sol:

  • GS30 / Air Max 75 / SPAH 3, importert fra Kina
    .
  • GS20 / Air Max 50 / Solfresh 30, importert fra Kina

Scan Heat:

  • Scan Heat Model 400

Testresultater på SolarVenti SV7, SPAH 3 (GS30), Sol Fresh 30 (GS20)

 

 

Hva betyr testresultatene for luftsolfangernes ventilasjonsevne? SolarVenti har laget en oversikt over hvor mange timer det gjennomsnittlig tar de ulike luftsolfangerne å skifte ut luften i et rom på 50 m2 :


Se hele testraporten

Testresultater på SolarVenti SV3, Scanheat Model 400

Her finner du en oversikt over gjennomsnittlig antall timer som luftsolfangerne i testen brukte på å skifte ut luften i et rom på 25m2 :

 
Se hele testrapporten

.Flere sammenlignende tester fra Fraunhofer Institut m. fl.