SolarVenti SV-14: Hyttedrømmen ble realisert påsken 2018. Alt klaffet og jeg fikk tilslag på en Sjøvegan tømmerhytte, uten vann og strøm fra 1968. Allerede på første besøk etter overtagelse merket jeg at hytten var potte tett og at inneluften var fuktig og rå.

Sengetøy, gardiner, møbler og i det hele tatt alt som kan trekke fukt var nettopp det, fuktig og rå. Fyringsprossen var langsom og det tok urimelig lang tid og få temperaturen opp på et levelig nivå og tørka ut hytta.

Noe måtte gjøres, inneklima er alfa og omega, så jeg startet en lang prosess med å vurdere alternativ for utbedring. Mange timer ble brukt på vurdering av diverse løsninger for et bedre inneklima. Alt fra ovnsvifter til sol- vifter og fangere, avfuktere i alskens slag og en håndfull av kjærringråd.

Valget falt tilslutt på en solfanger, men hvilken skulle man velge? Kom etterhvert over Dansk-produserte Solarventi på et brukerforum, ingenting negativt nevnt, relativt rimelig investering og ikke minst gode erfaringer fra de som har denne (se f.eks: www.hytte.no/test-solarventi.html). I tillegg har Solarventi, i motsetning til sine konkurrenter, en mengde med vitenskapelige data/resultater å vise til og ikke minst en lokal leverandør i Multi-Fritid.

Gikk tilslutt for en SV-14, riktignok overskalert for ei hytte på 30m2, men vi er i nordnorge og ingen har noensinne klaget over for mye tørr og gratis oppvarmet luft i ei hytte. Monteringen utførte jeg alene og det gikk som en lek med et 133 mm hullbor, alt var på plass etter et par timer. Solfangeren plassert på sørøstlig-, en avtrekksventil i motsatt -hjørne og regulartoren over vinduskarmen, godt skjult bak gardinene.

Nå var det bare vente for å se effekten, i teorien skulle nå varm og avfuktet luft bli blåst inn, skape overtrykk og presse fuktig, kald og ekkel luft ut på motsatt hjørne, med andre ord sirkulere og avfukte luften i hele bygningen.

Tilbake i hytta etter seks dager for å sjekke resultatet, det hadde snedd hele uka og gradestokken viste 1-6o grader de siste dagene, langt fra ideelt vær for solfangere så forventningene var veldig lave. Men himmel og hav for en forskjell, 12grader tørr og deilig inneluft med en frisk lukt av tømmerhytte og ikke kjeller.

Sengetøy, møbler og ikke en gang fillerya ved inngangen hadde spor av kondens eller fukt. Fyringa var gjort på et blunk og jeg sverger på at jeg brukte betydelig mindre ved på å få tempen opp til 20o grader, tror tom trekken i pipa var blitt bedre også (overtrykk). Ganske enkelt et utrolig resultat på så kort tid, spesielt med tanke på værforholdene.

To dager senere kom Solen frem og igjen ble jeg nyskjerrig på tingenes tilstand i hytta. Fem grader og sol burde gi god effekt tenkte jeg, prioriterte selv en fjelltur, men sendte modern på befaring, og i det jeg når toppen jeg hadde tatt sikte på, tikker det inn ei melding fra sistnevnte, hele 20o grader inne i hytta, 6grader i sola ute, fyring trengte hun ikke tenke på. 🙂

Oppdrag utført, og hvis modern er fornøyd så er det fan meg bra 😀

Hilsen “kunne ikke vært mer knallfornøyd”

SV-14 eier G. Frantzen

slovenia_2015

SV14 til veggmontering: I fjor høst installerte jeg en SolarVenti SV14 på mitt sommerhus på fjellet (beliggenheten er i 920 meters høyde i Slovenia). Effekten er utrolig. Gjennom hele vinteren falt temperaturen aldri under 2˚ C – og nå som våren har kommet holder temperaturen seg konstant på ca. 10-12˚ C (6-8˚ C høyere enn året før). Nå vi ankommer sommerhuset og slår på varmen, oppnås det raskt og enkelt en behagelig romtemperatur på 22˚ C. Jeg er svært fornøyd med produktet.

Zoran Ogrinc, Pohorje, Slovenia

SV14 til takmontering : Kjære Hans Jørgen Christensen Etter kjøpet av luftsolfanger Solar Venti SV14 til takmontering på vår sommerhus på 60 m², har vi fått et kjærkomment tilskudd til oppvarmingen – spesielt i vår- og høstperiodene. Samtidig forbedrer den inneklimaet i de kalde vintermånedene, hvor den oppvarmer delvis det ellers så kalde huset og for øvrig sørger for en naturlig utskiftning av en ellers stillestående luft.

Rise sommerh

Vi målte innvendig en temperaturtilgang på 24 grader, hvor der utenfor var 0 grader! Synd det allmenne kjennskapet til det ikke er så stort enda, for svært mange vil kunne få glede av luftsolfangeren. Det er et genialt produkt, som absolutt lever opp til det det lover, og er anbefalelsesverdig i mange sammenhenger.
Med vennlig hilsen, Lone and Kurt Rise

Søndervig: Vi har en fritidsbolig ved Vesterhavet, som vi er svært glade i. Huset benytter vi kun i sommerhalvåret. For noen år siden fikk vi satt inn luftventiler i alle rom, da det om våren kunne virke innelukket. Det hjalp mye, men vi var ikke helt tilfredse. I gjennom en bekjent ble vi oppmerksomme på avfuktningsanlegget fra SolarVenti.

2xsv7 web

Noe måtte gøres. Vi kjørte til Aidt, så på anlegget og kjøpte to stk, som vi straks satte opp på fritidsboligen. Etter kun 6 uker kunne vi merke en markant forbedring av inneklimaet. Vi kan bare anbefale avfuktningsanlegget fra Aidt Miljø.
Med vennlig hilsen, from Inge and Poul Hjorth, Soendervig.

 

bil_59

Campingvogn med SV3

Hei SolarVenti… Vi kjøpte en SV3 solfanger like før påske til campingvognen vår. Den har vi nå montert med vennlig hjelp fra deres kundeservice. Se vedlagte bilder. Jeg har ført luften inn gjennom kjøkkenviftens avtrekk. Så slapp jeg å bore et ekstra hull i vognen. Den kjører perfekt, og forsyner vår campingvogn med frisk, varm luft. På en solskinnsdag har vi målt 22 grader og 45% luftfuktighet i vognen. Nå har vi jo selvsagt ikke prøvd den om vinteren enda, men vi regner med at vi ikke behøver fuktposer og furugrener i vognen om vinteren mer. Vi er så begeistret, at vi herved gjerne vil bestille en SV14 til vårt sommerhus. ………. ..Vi starter med å legge vårt nye tak i slutten av mai, og vil gjerne ha solfangeren levere innen den tid.

Med vennlig hilsen,Torben Lynnerup, Aalborg.

Bjelkehytte: Vi har ikke annet enn ros til Solar Venti-systemet. Det er en fantastisk oppfinnelse. For ett år siden kjøpte vi en fulltømret bjelkehytte. Vi visste ved kjøpet, at det var mott i treverket – de er totalt forsvunnet – huset dufter friskt og deilig selv etter vinteren. Alle skap og skuffer har stått åpne gjennom vinterperioden. Selv sengetøyet luktet godt!! Det har vært og er en fantastisk oppfinnelse.
Mange vennlige hilsener, J.P.Skov Jacob Appels Allé, Taarnby.

2610 Rødovre: Vi har nå hatt vår SolarVenti i ett år, startet sommeren 2002, høsten, vinteren og nå våren 2003. SolarVentien fungerer langt bedre enn vi hadde regnet med. Før brukte vi 4-5 fuktposer i huset vårt på 40 m². På tross av de opphengte posene var det likevel kaldt og fuktigt i huset om vinteren. SolarVentien har løst alle våre fuktproblemer, samt gitt et perfekt inneklima og fjernet lukten av gammel hytte… Monteringen kan gjøres av stort sett alle … Her i mars har vi fått et deilig “gratis” varmetilskudd til våre øvrige varmekilder. Vi er så positive etter at vi har kjøpt dette produktet at vi overveier å investere i enda ett til vårt gjestehus…
Med vennlig hilsen, S. Petersen & I. Knudsen, Valhoejs Allé, 2610 Roedovre

Broager: Christian Brock, Rugtoften 18, 6400 Sønderborg skriver: Til deres orientering kan jeg opplyse om at det er den beste investeringen jeg har foretatt i min hytte. Vi drar til hytten hver helg hele året rundt og kommer aldri til et hus fylt med fukt. Skal dere bruke en referanse i området ved Flensborg Fjord må dere gjerne bruke mitt navn.
Hytten ligger på Agertoften, Brunsnæs 6310 Broager.

Fjellerup: Vi vil gjerne fortelle deg hvor fornøyde vi er med solvarmeanlegget. Vi installerte det i hytten vår, og vil ikke være det foruten. Huset holdes tørt og luktfritt og når vi kommer ut der en høstdag eller om våren kan vi tydelig merke at det er noen grader varmere i huset i forhold til utenfor – så derfor skal det kun en liten kubbe til i vedovnen, så er huset varmt. Valborg skamroser det ved en hver anledning, da hun er glad for at møbler – sengetøy – servise aldri er fuktig. Selv når vi fyrer i ovnen, er det ingen kondens noen steder. Du kan selvfølgelig ikke huske oss, for vi fikk anlegget installert for mange år siden. Jeg tror vi var en av de første – så det er mange år siden. Tiden er jo ikke noe man går og tenker på når tingene kjører uten problemer. Vi har ikke rørt anlegget siden vi monterte det. Vi leste at du har utviklet anlegget ytterligere, derfor fikk vi lyst til at fortelle deg hvor glade vi er for vår antikvitet. Hvis noen i Fjellerup-området har lyst til å se det, er alle velkomne.
Vennlig Hilsen, Valborg og Leo P. Larsen Hinnerup.

Marielyst:  …. jeg vil gjerne opplyse, hvordan vi fikk bukt med fukt i vårt sommerhus, og samtidig slapp unna det vi kaller “sommerhuslukten”, nemlig den mugne lukten som følger med problemet. Vi har et sommerhus i Marielyst ved Falster, hvor vi har hatt problemer på grunn av den høye fuktigheten i området ….. Jeg monterte en luftsolvarmer … det geniale ved konstruksjonen er at ventilatoren får strøm fra et separat solelement …. slik at det kun trekkes luft inn i huset, når denne er varmet opp av solen, og derved være i stand til å ta opp fukten i huset. Vi har opnådd at fukten såvel som lukten er fullstendig vekk, idet den kjører sommer og vinter, hvilket den har gjort i fire år og så på gratis solkraft. Så det er en løsning jeg varmt kan anbefale.

J. Balk Olsen, Fredriksberg

Investeringen har til de grader lønnet seg. Det lukter ikke lenger fukt i kjelleren min og der har blitt klart mer tørt og behagelig. Hva jeg har stående av pappkasser m.m. er alt sammen”knusktørt”.

Anker S.

Effektiv avfuktning – Kjeller - Kjellerup

Min far fikk en luftsolfanger installert for mange år siden i sin kolonihage, der luftfuktigheten den følgende vinteren falt med 50 %.

Kurt S.,

Effektiv avfuktning – Kolonihage  - Rødovre

Kjeller: For et år siden fikk vi installert en SV30K luftsolfanger til kjelleren vår. Den har gitt varme og minsket fuktigheten i kjelleren vår  betraktelig, og den har bragt radonbelastningen ned fra 600 til 300 Bqel/m3 i kjellerrommene.

Hinrich U

Bedre ventilasjon – også mot radon - København

Sommerhus: Da vi kjøpte en av de minste luftsolfangene hos SolarVenti, var vi spente på hva den kunne yte. Overraskelsen var stor da solen begynte å skinne i begynnelsen av oktober: Den blåste inn 33 grader varm luft!!! I mars var det 21,8 grader. Flott prestasjon.

Inger Lise og Aage

Gratis varmetilskudd  - Aars

Bedre luft i kjelleren, og fotkulden er minimert

Bibi Bay, Sygeplejer

Det har blitt varmere i kjelleren

Nadja Stenberg, Skolesekretær

Den virker upåklagelig, det har blitt varmere og tørrere i kjelleren

Marianne Thrane, 63 år

Den er bra plassert, det er lavere fuktighet, og det har kommet god varme i kjelleren

Kim Hordum, Kontorassistent

Kjelleren har blitt tørr og lukter ikke lenger

Sven Christensen, Pensjonist

Det har fjernet kulden ved gulvet, ved å blåse inn varm luft i krypkjelleren

Marinne og Bo Lyngbye