Mer varme med COMFORT anlegg

Mange kunder har ønsket ekstra mye varme fra våre anlegg. Det kan de nå få med det nye Comfort anlegget. Samtidig er det mulig å bruke anlegget til kjøling i varme sommerperioder, hvilket likevel ikke ble så nødvendig denne sommeren.

Kort fortalt består et komfortanlegg av et større solfangerareal enn det vi anbefaler når det kun er avfuktning som er ønskelig. Oppvarmningen av den kalde uteluften blir således kraftigere ved å tilpasse luftstrømmen. I stedet for en oppvarming av luften til 20o grader for eksempel kan den bli oppvarmet til hele 40o og 50o grader før innblåsingen til huset skjer.

En luftsolfanger fra SolarVenti utnytter solens stråler ca. 4 gange mer effektivt enn en solcelle til strøm.

Ventilatorene drives av en ny, intelligent styring, som programmeres til å være slått på ved ønsket temperaturer – og på flere tider av døgnet. Den årlige utgiften er normalt mindre enn 50 kr da de store energimengdene jo genereres gratis av solen.

Solfangerne kan legges ned så det følger taket – så lenge taket har en liten helling.

Økonomisk sett er dette svært gunstig da anlegget er tjent inn igjen på kort tid via varmebesparelsen. Samtidig får man det veldig mye bedre inneklima med ren, frisk luft fri for partikler og mye annet slik som radon

Et Komfort SV60 anlegg inneholder bl.a.:

2 stk. SolarVenti solfangere á 3 m2, 9 meter rørføring + 3 meter lyddemperslange, 2 ventilatorer, en SControl styring, div. beslag til tak og materialer til monteringen gjennom taket, div. ventiler for innblåsing og resten av de nødvendige tingene for å få til rett installasjon.

Se mer i våre brosjyre med beskrivelse av anlegg og økonomi (På dansk)